Teollisen aikakauden sota

Sodan alkaminen oli monille ihmisille helpotus; lopultakin valtioiden väliset riidat voitaisiin ratkaista kerralla. Miehet lähtivät sotaan innoissaan. Ajateltiin, että sota olisi nopeasti ohi ja oma kansa voittaisi sen.

Rintamalla miehet joutuivat kuitenkin kohtaamaan teollisen aikakauden sodan todellisuuden. Sotilaita vastassa olivat nyt ihmisten käyttämät koneet. Esimerkiksi konekivääri aiheutti suurta tuhoa, kun miehet pakotettiin hyökkäämään yhtenäisenä joukkona kohti vihollista. Tykit olivat kehittyneet ja niillä pystyttiin ampumaan valtava määrä ammuksia vihollista kohti. Räjähdykset jatkuivat vuorokauden ympäri, päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen. Sodan aikana käytettiin ensimmäistä kertaa panssarivaunuja, sukellusveneitä, ilmalaivoja ja lentokoneita. Sodassa käytettiin myös ensimmäistä kertaa kemiallisia aseita, tappavia myrkkykaasuja. Ne aiheuttivat tuskallisen kuoleman ja herättivät miehissä kauhua. Monet sotilaat menettivät taisteluissa järkensä eivätkä pystyneet enää elämään normaalia elämää.

Ensimmäinen maailmansota oli ensimmäinen teollisen aikakauden sota. Se oli myös ensimmäinen totaalinen sota. Se tarkoittaa, että koko yhteiskunta joutui nyt mukaan sotaan. Kun miehet olivat rintamalla taistelemassa, naiset valmistivat tehtaissa aseita ja ammuksia. Myös siviilikohteita, kuten kaupunkeja, alettiin tuhota ja pommittaa. Esimerkiksi saksalaiset tekivät useita ilmahyökkäyksiä Lontooseen.

Sodan aikana kaikki valtiot käyttivät propagandaa. Propaganda tarkoittaa tiedonvälitystä, jonka avulla halutaan saada ihmiset ajattelemaan ja toimimaan tietyllä tavalla. Sotapropagandassa vihollinen esitettiin pahana ja oma armeija taas hyvänä. Lisäksi haluttiin, että ihmiset uskovat oman valtion voittoon.

Yhdysvalloissa vuonna 1917 julkaistu juliste, jonka avulla haluttiin saada miehiä liittymään armeijaan.

Yhdysvalloissa vuonna 1917 julkaistu juliste, jonka avulla haluttiin saada miehiä liittymään armeijaan.